7 bästa restaurangerna för fisk och skaldjur i Chania!

Chania, beläget på den idylliska ön Kreta i Grekland är känt för sitt kristallklara vatten, sin livliga atmosfär och sin fantastiska mat, särskilt när det kommer till fisk och skaldjur.

I den här artikeln ska vi utforska sju av de bästa restaurangerna i Chania som serverar färsk och välsmakande fisk och skaldjur. Dessa noggrant utvalda restauranger erbjuder inte bara på utsökt mat utan också förtrollande utsikter och autentiska upplevelser. Så om du är en älskare av fisk och skaldjur, se till att lägga till dessa pärlor på din lista när du besöker Chania!

1. Thalassino Ageri

En promenad genom Chanias pittoreska gator kan leda till den charmiga Thalassino Ageri, belägen i en avskild bukt. Här får gästerna njuta av sin måltid vid vattnet med utsikt över små fiskebåtar som gungar i den stilla hamnen.

Restaurangen specialiserar sig på traditionella kretensiska recept med fiskrätter och lokalt fångade skaldjur som tillagas med äkta kretenska råvaror. Dess lantliga atmosfär och hjärtliga service gör det till en oförglömlig upplevelse.

2. Psarotaverna O Manousos

För en autentisk fiskrestaurangupplevelse är Psarotaverna O Manousos ett måste. Med en meny som dagligen varierar beroende på fångsten, garanteras det att råvarorna är av högsta kvalitet. Personalen är känd för att rekommendera utmärkta lokala viner som passar perfekt till de vällagade rätterna. Och glöm inte att prova den lokala specialiteten – grillad bläckfisk som en del av din matupplevelse här.

3. To Karnagio

To Karnagio, en familjeägd restaurang bjuder in dig till att njuta av en måltid direkt vid vattnet. Här kommer fisk- och skaldjursspecialiteter till liv i köket där generationer av kretensiska matlagningstraditioner möter modern gastronomi. Prova närmare bestämt deras fisk saganaki – en smakrik rätt med tomater, örter och smält ost.

4. Portes

Restaurang Portes är ett annat utmärkt val för fisk och skaldjur i Chania. Menyn fokuserar på enkelhet där den naturliga smaken av fisk och skaldjur får skina igenom utan onödig förklädnad. Den informella miljön och uppmärksamma servicen bidrar till en hemtrevlig och välkomnande atmosfär som underminerar den högklassiga maten.

5. Ta Xalkina

Ta Xalkina är en restaurang som andas historia och tradition. Byggnaden, som har stått i över ett sekel är lika imponerande som rätterna som serveras. Gästerna kan förvänta sig en meny rik på färska fiskar och skaldjur, kompletterat med vegetarisk mat i form av lokala röror och smårätter som är perfekta att dela vid bordet. Speciellt deras fiskstew är en rätt som går hem hos lokalbefolkningen såväl som hos turister.

6. Glossitses

Glossitses lockar matälskare med sin lekfulla och samtida tolkning av kretensiska fisk- och skaldjursrätter. Med en elegant atmosfär och brett utbud av både lokala och internationella viner är Glossitses idealisk för dem som söker en lite mer sofistikerad matupplevelse utan att för den delen förlora känslan av autenticitet.

7. The Well of the Turk

The Well of the Turk erbjuder en unik fusion av kretenska, turkiska och mellanösterns influenser. Fisk- och skaldjursrätterna här har en spännande twist med kryddor och smaker som hämtar inspiration från dessa kulinariska traditioner. Restaurangen som är belägen i en gammal byggnad i Chanias gamla stad, kombinera det bästa från två världar där tradition möter innovation.

När du reser till Chania och söker efter en autentisk matupplevelse full av färska, ytterst välsmakande och vackert presenterade fisk- och skaldjursrätter, se då till att dessa sju restauranger finns med på din lista. Var och en av dem är unik på sitt sätt och bjuder in dig att njuta av Medelhavets rikedomar medan du tar del av den kretensiska gästfriheten.

Kom ihåg att kretas kockar är stolta över sina kulinariska skapelser och använder endast de färskaste lokala ingredienserna, så att du kan vara säker på att få en äkta och utsökt matupplevelse under ditt besök.

Lämna en kommentar